به گزارش همشهریآنلاین به نقل از ایرنا، رئیس اداره حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست استان قزوین گفت: این پرندگان که توسط دوستداران محیط زیست تحویل محیطبانان شده بودند، پس از تیمار و مراقبت یک هفتهای توسط اداره نظارت بر امور حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست در مناطق حفاظت شده رهاسازی شدند.
سیاوش رضازاده اضافه کرد: عقاب طلایی از جمله پرندگان شکاری بومی ایران بوده و در امتداد دو رشته کوه البرز و زاگرس و کویرهای مرکزی سکونت دارد؛ این پرنده که به سلطان کوهستان معروف است در گذشته نه چندان دور از پراکندگی فراوانی برخوردار بوده، اما در حال حاضر جمعیت آن کم شده و تحت حمایت قرار دارد.
وی درخصوص بوتیمار کوچک نیز توضیح داد: این پرنده آبچر از خانواده حواصیلان است که در آفریقا، مرکز و جنوب اروپا، غرب و جنوب آسیا زندگی کرده و زاد و ولد میکند.
رضازاده تصریح کرد: بوتیمارهای کوچک مناطق معتدل اروپا و غرب آسیا پرندگانی مهاجر هستند و در زمستان به آفریقا و جنوب آسیا کوچ میکنند، با این حال بوتیمار کوچک از ماهیها، حشرات و دوزیستان تغذیه کرده و در نیزارها زاد و ولد دارد.
رئیس اداره حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست استان قزوین به چنگر نوک سرخ اشاره کرد و گفت: این پرنده آبزی از خانواده یلوه با سری کوچک و بدنی فربه با پر و بالی به رنگ سیاه است که اغلب در حاشیه آبهای کم عمق و مسطح دیده می شود.
رضازاده بیان کرد: منقار و سپر پیشانی چنکر نوک سرخ قرمز و نوک منقارش زرد است که در فصل زمستان اغلب بطور دستهجمعی تغذیه میکنند.
این مسئول محیط زیست از عموم مردم تقاضا کرد در صورت مشاهده گونههای وحشی آسیب دیده آن را تحویل نزدیکترین واحد محیط زیست داده تا پس از تیمار و در صورت امکان در طبیعت رها سازی شوند.
استان قزوین دارای سه منطقه حفاظت شده و چهار منطقه شکار و تیراندازی ممنوع است.
نظر شما